SIERGRASSENCOLLECTIE

NEDERLANDSE PLANTENCOLLECTIEHOUDER VAN SIERGRASSEN

In 2005 heeft de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse culturen mij benoemd tot Nederlandse plantencollectiehoudster van siergrassen. Dit is een beschermde titel, waarmee de vereniging aangeeft dat de collectie van siergrassen in De Wilp uit een representatief aantal planten bestaat en over goede kwaliteit beschikt.

Ik vind het van belang dat de vele ‘authentieke’ grassen zo veel mogelijk goed benoemd worden. Op deze manier kunt u de hele collectie aan siergrassen in de tuin bij elkaar zien en de verschillen bekijken. Ik blijf op zoek gaan naar nieuwe, bestaande soorten siergrassen en cultivars. Het is altijd weer een feest om te zien wat het wordt!

OVERZICHTELIJKE COLLECTIEHOEK VAN SIERGRASSEN

In de overzichtelijk collectiehoek zijn meer dan 350 verschillende siergrassen te zien. Alle planten zijn voorzien van naambordjes. In het verkoopgedeelte vindt u een breed aanbod aan siergrassen die te koop worden aangeboden. Ik streef ernaar om alle siergrassen die in de siergrassentuin staan ook in de verkoop op te nemen. Mijn eigen grassen en moeilijk verkrijgbare soorten kweek ik zelf. Doordat er ook vele soorten direct van collega kwekers ingekocht worden kan er tegen een aantrekkelijk tarief geleverd worden. Mochten er planten niet op voorraad zijn dan kan ik deze uiteraard altijd voor u bestellen. Onder catalogus kunt u de verschillende siergrassen zoeken op naam en op kenmerken. Kenmerken zijn bijvoorbeeld: standplaats, hoogte en kleur.