CURSUSSEN

CURSUSSEN

De cursussen zijn bestemd voor geïnteresseerde tuinliefhebbers, vakmensen zoals landschapsarchitecten, ontwerpers of hoveniers. Het is ook mogelijk cursussen op maat voor u te realiseren of op locatie. Informeer naar de mogelijkheden!

CURSUS OVER SIERGRASSEN MET HUN TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN

Programma
09.00 uur:
Ontvangst met koffie of thee. Vervolgens presentatie met beeld van vele verschillende siergrassen in het algemeen. Het aanbod van siergrassen is overzichtelijk ingedeeld in seizoenen, in groenblijvers, als solitairen, bodembedekkers, in de schaduw of in de zon. Omdat er een enorme verscheidenheid aan grassen is, kan men voor elk plekje in de tuin wel een passend gras vinden. De vele toepassingen van siergrassen komen aan bod zoals mogelijkheden voor in potten, langs het water, in borders of prairiebeplantingen.
12.00 uur: lunch.
13.00 tot 16.00 uur.

In de Siergrassentuin in De Wilp vindt het tweede gedeelte van de cursus plaats. Als Nederlandse plantencollectiehoudster van de Poaceae vertel ik aan de hand van de voorbeelden in de tuin over de verschillende soorten siergrassen zoals: Panicum, Molinia, Miscanthus, Carex, Pennesetum of Sesleria. De toepassingen van siergrassen worden bekeken in de Siergrassentuin en de Prairietuin.

Open: 09.00 tot 16.00.
Start locatie: wordt bij opgave bekendgemaakt. Vanaf 13.00 – 16.00 uur: Lianne’s Siergrassen.
Aantal deelnemers: 8 tot 12 personen.
Data: in de maanden juni en september. Informeer via info@siergras.nl naar de geplande data.
Prijs: € 110,- voor een dag, inclusief entree Prairietuin, koffie, thee en lunch.
Informatie en opgave: mail naar Lianne op info@siergras.nl.

CURSUS OVER DE PRAIRIETUIN

Programma
09.00 uur:
Ontvangst met koffie of thee. Vervolgens presentatie met beeld over de prairie in het algemeen en over een aantal prairietuinen in Duitsland. De vertaling wordt gemaakt naar een Nederlandse Prairietuin. Voor- en nadelen van prairiebeplantingen komen aan bod, waar zijn ze toe te passen en hoe wordt een Prairietuin ontworpen. Combinaties van (prairie)grassen en vaste planten op basis van vorm, hoogte of kleur. Borderachtige prairiebeplantingen maar ook prairiebeplanting in mixverband. Ook wordt de aanleg en onderhoud van een Prairietuin besproken.
12.00 uur:
Lunch
13.00 tot 16.00 uur:

In de Prairietuin in De Wilp vindt het tweede gedeelte van de cursus plaats. Aan de hand van de theorie bekijken we de praktijk. Hoe zien de verschillende mogelijkheden van prairiebeplanting er uit, zit er verschil in beheer, gebruik van planten, hoogtes, kleur, etc.. Natuurlijk is er voldoende aandacht om vragen te beantwoorden of advies te geven bij het maken van een eigen Prairietuin.

Open: 9.00 tot 16.00 uur.
Start locatie: wordt bij opgave bekend gemaakt.
Aantal deelnemers: 8 tot 12.
Prijs per persoon: € 110,– voor een dag (inclusief koffie/thee, entree Prairietuin en lunch)
Data: in de maanden juni en september. Informeer via info@siergras.nl naar de geplande data.
Informatie en opgave, mail naar Lianne op info@siergras.nl