BEPLANTINGSPLANNEN


Beplantingsplannen voor particulieren, (groen)bedrijven of gemeentes

Bij beplanting is de bloei niet alleen belangrijk maar vooral ook de vorm. Structuur in een tuin wordt aangebracht met bomen, heesters, hagen en vaste planten. Het gebruik van siergrassen in een beplantingsplan is mijn specialiteit. Gemengd in borders, in grote groepen, als solitiair of als bodembedekker. Of het nu gaat om een siertuin of een groot projekt: voor elke situatie of plek is wel een siergras te vinden.

Op een beplantingsplan staat gedetailleerd aangegeven waar welke planten komen te staan en hoeveel er nodig zijn. In een bijgeleverde plantenlijst wordt iedere plant op hoogte, bloeitijd en bloeikleur aangegeven.

Door planten te gebruiken die passen bij een bepaalde sfeer krijg je het gevoel die sfeer te kunnen ‘vangen’. Mijn taak is met mijn opleiding en mijn ervaring voor úw tuin of projekt de juiste planten te vinden.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Het is mogelijk beplantingsplannen op maat te maken. Twee variaties zijn mogelijk. De eerste zijn  beplantingsplannen op papier in plantgroepen en de tweede zijn mix prairiebeplantingen waarbij de aantallen en soorten planten in percentages worden aangegeven. Bij de genoemde mix prairiebeplantingen waarbij het systeem van planten gaat werken zet Lianne zelf de planten ter plekke uit. Vraag gerust naar de mogelijkheden en kosten. Lianne heeft ervaring met grote en kleine projekten en is specialiste in prairietuinen sinds 2009. Naast het maken van het bepantingsplan kunnen we ook de planten voor u reserveren die u af kunt halen van de kwekerij of tegen meerkosten kunnen worden gebracht.

  • De lava kunnen we verzorgen voor grotere projekten (> 150 m2). Voor kleinere projekten kunt u zelf lava ophalen bij onze leverancier in Nuis of zelf een leverancier in uw woonomgeving zoeken. Bij prairietuinen wordt gezeefde lava gebruikt. Levering vindt plaats in zogenaamde ‘big bags’ of wordt ‘los’ gestort;
  • Het is mogelijk voor particulieren om kant en klare prairieborders in zijn geheel te bestellen met een minimum van 10 m2. De planten en grassen worden dan voor u bij elkaar gezocht en zijn af te halen van de kwekerij of kunnen tegen meerkosten worden gebracht;

Wilt u ook zo’n mooie en gemakkelijke tuin of heeft u nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Lianne via info@siergras.nl of kom langs in De Wilp en kijk naar de voorbeelden in de siergrassencollectie of de prairietuin!

Wilt u meer weten over mogelijke toepassingen van siergrassen: klik hier

Hieronder ziet u foto’s van een aantal projekten die we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd.